«Desenvolupar el sentit d'allò suficient és el camí cap a la satisfacció. Es tracta de l'ecologia personal, que cada un com a individu trobi el seu propi equilibri sostenible. El sentit d'allò suficient és el punt d'inflexió; més enllà d'ell, tenir més de tot empitjora la vida en comptes de millorar-la».
John Naish, ¡Basta! Cómo dejar de desear siempre algo más
Amb la proximitat del Nadal, la Coordinadora d'ONG Solidàries i la Càtedra UNESCO de Desenvolupament Humà Sostenible (DHS) de la Universitat de Girona posem en marxa una nova edició de la campanya per sensibilitzar la ciutadania envers el consum responsable. Per a la campanya del 2010 hem elaborat un calendari de paret amb la col·laboració d'una desena d'entitats i campanyes de solidaritat i d'ecologia. A diferència de l'any passat, les imatges estan cedides per 7 fotògrafs de les comarques gironines. En total s'han editat 3.000 calendaris que es repartiran per tota la demarcació. La campanya es complementarà amb xerrades als municipis.
CALENDARI 2010
El calendari presenta un focus de reflexió per a cada mes de l'any. D'aquesta manera, la campanya pel consum responsable serà present durant tot el 2010. En la seva elaboració s'ha procurat abordar aspectes diferents als inclosos al calendari de l'any anterior perquè l'objectiu és incitar a la reflexió en un sentit ampli i mostrar l'heterogeneïtat i amplitud de les conseqüències del nostre consum, així com donar les eines (mitjançant els consells pràctics) per consumir responsablement. Els temes inclosos al calendari 2010 són:
Hiperexplotació de la força de treball (gener), nova cultura de l'aigua (febrer), geopolítica vinculada a l'energia (març), deute ecològic amb els països empobrits (abril), extracció de riqueses com el coltan (maig), la publicitat (juny), les empreses farmacèutiques (juliol), decreixement (agost), denúncia de les transnacionals (setembre), el codesenvolupament com a eina per superar els desequilibris (octubre), formes predominants de transport (novembre), il·luminació de Nadal (desembre).
ENTITATS COL·LABORADORES:
Associació Naturalistes de Girona · Campanya Roba Neta · Enginyeria Sense Fronteres-Girona · Centre per a la Sostenibilitat Territorial · Institut Català Internacional per la Pau · Xarxa pel Decreixement · Grup d'Empordaneses i Empordanesos per la Solidaritat · Fundació Josep Comaposada · Col·legi de Farmacèutics de Girona · Ateneu Juvenil, Cultural i Naturalista de Girona · Observatori del Desenvolupament Humà Sostenible de Catalunya
FOTÒGRAFS PARTICIPANTS:
Martí Artalejo · Sònia Cervià · Pere Duran · Marc Martí · Conxi Molons · Lluís Serrat · Toni Vilches
Des de la Coordinadora d'ONG Solidàries s'ha elaborat el tema del codesenvoupament i des de la Càtedra UNESCO de DHS , la introducció i la influència de la publicitat en les nostres pautes de consum
En total s'han editat 3.000 calendaris que es distribuiran als següents punts:
PUNTS DE DISTRIBUCIÓ:
GIRONA
Coordinadora d'ONG Solidàries (c/ Santa Eugènia, 17, de Girona)
Càtedra UNESCO de DHS (Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials. Campus de Montilivi, s/n, de Girona)
Oficina de Cooperació de la UdG
Centres Cívics (Santa Eugènia, Sant Narcís, Pont Major, Palau, Onyar, Ter)
Biblioteques municipals
Federació Catalana de Voluntariat Social
Delegació de Girona del Col•legi de Periodistes de Catalunya Carrer Nou del Teatre, 1, 2n 1a (Només per a col·legiats/des)
OLOT
Oficina de Consum de la Garrotxa. Avda. Onze de setembre, 22 (dins el Consell Comarcal de la Garrotxa)
BESCANÓ
Biblioteca municipal
CADAQUÉS
Ajuntament
Biblioteca Teresa Miramont (CEIP Caritat Serinyana. c. Sol de l'engirol, s/n).
SALT
Biblioteca municipal Coma-Cros
Casa de Cultura Les Bernardes
RIPOLL
Consell comarcal del Ripollès
FIGUERES
Consell comarcal de l'Alt Empordà
LA BISBAL
Consell comarcal del Baix Empordà
SANTA COLOMA DE FARNERS
Consell comarcal de la Selva
BANYOLES
Consell comarcal del Pla de l'Estany
I en alguns actes de la Càtedra i la Coordinadora programats fins a finals d'any (VIII cicle de Conferències “Agenda Política de Desenvolupament Humà Sostenible” i xerrades sobre consum responsable).
Dossier PREMSA
Calendari en PDF
Comentarios